web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Crkva u Tušiloviću otvorila vrata vjernicima

TUŠILOVIĆ – Filijalna crkva svetog Ilije Proroka u Tušiloviću nakon dvije godine radova, otvorila je vrata vjernicima. Podsjetimo, kamen temeljac je položen u rujnu 2011. godine kada ga je blagoslovio sisački biskup monsinjor Vlado Košić. Današnjem svečanom otvorenju pristustovali su župan Karlovačke županije Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić.

Nakon više od 460 godina počela je izgradnja katoličke crkve u Tušiloviću, a inicijatori gradnje bili su Hrvati koje je težak životni put u kolovozu 1995. godine doveo na ove prostore. Fra Tomislav Jurić bio je župnik crkve Sv. Antuna Padovanskog iz Vojnića koja pokriva i područje Tušilovića, a danas je predvodio Svetu misu zahvalnicu svima koji su pomogli izgradnju crkve.

Za izgradnju crkve do sada je utrošeno nešto više od milijun i sto tisuća kuna, Grad Karlovac izdvojio je 570 tisuća, Karlovačka županija 20 tisuća, a osim Gradskih tvrtki u prikupljanje sredstava za izgradnju uključili su se i brojni pojedinci. Radovi još nisu do kraja gotovi, a pomoć grada nastavlja se i dalje.

 

crkva_tusilovic1