web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Udaraju temelje buduće kuglane, ministarstvo projekt još uvijek razmatra

U iščekivanju Godoa. Dok se Ministarstvo za regionalni razvoj premišlja , kreće izgradnja temeljne konstrukcije 

Znajući da je teško skupiti novce odjednom, opredjelili smo se za ovaj način izgradnje u tri faze, kako bi sami sebe motivirali i mjerili našu hrvatsku Vladu u kojoj mjeri će se pokazati hrvatskom Vladom. Ovdje im je odaslana jasna poruka da se njihovo domoljublje mjeri kroz ovaj projekt, ističe Jelić

KARLOVAC – Jutros je potpisan blizu 600 tisuća kuna vrijedan ugovor između Grada Karlovca i dugoreške građevinske tvrtke “Kolos d.o.o.” vezan za izgradnju temeljne konstrukcije budućeg Športsko rekreacijskog centra “Mostanje”. Ugovor je potpisan pored prostorija nogometnog kluba tog gradskog naselja, na mjestu stare kuglane, a nedaleko budućeg položaja ŠRC-a. Centar od 880 kvadratnih metara bruto površine trebao bi se graditi u tri faze. Ukupna vrijednost investicije iznositi će 7 milijuna kuna.   

–  Ovaj dom ima poseban značaj za naš grad jer nije samo dom, mislim na onaj stari kojeg više nema, nego i simbol hrvatstva i obrane Karlovca. Na taj način bol u nama je veća jer odavno nije popravljen i izgrađen prije svega nacionalnim novcem kako je to obično država i radila. Međutim čekajući bilo koju vladu, a posebno ovu, to bi na kraju bilo čekanje Godoa, pa smo odlučili sami krenuti u ovaj početni diokazao je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

Osim kuglane s gledalištem, prostorija kuglačkog kluba i garderobe budući sportski centar sadržavati će plesnu dvoranu, multifunkcionalnu dvoranu, prostorije gradske četvrti, dječje igralište, ugostiteljski objekt i prostorije KUD-a “Mostanje”. Radovi bi trebali početi unutar 30 dana, a očekuje se da dio sredstva pokrije i Ministarstvo regionalnog razvoja koje se još nije oglasilo.

– Komplikaciju je predstavljala i pogreška učinjena pred dosta godina vezana za prodaju samog prostora, dakle zemljišta. Mi smo morali kupiti tri čestice i krenuti u projektiranje da bi danas došli do prve faze. Znajući da je teško skupiti novce odjednom, opredjelili smo se za ovaj način izgradnje u tri faze, kako bi sami sebe motivirali i mjerili našu hrvatsku Vladu u kojoj mjeri će se pokazati hrvatskom Vladom. Ovdje im je odaslana jasna poruka da se njihovo domoljublje mjeri kroz ovaj projekt. Zašto je tako? Zato što nakon pet pisama mi još uvijek nismo dobili povratnu informaciju gdje je taj projekt, odnosno on je na razmatranju. Postoji pretpostavka da će u ovoj godini ipak krenuti prva B faza što bi u prijevodu značilo milijun do dva kuna s nacionalne razine kojima bi se nastavili uskoro započeti radovi, pojašnjava Jelić.

Prema riječima glavne projektantice Vlaste Lender-Adamec buduća zgrada biti će klasične kontrukcije, a koristit će se prirodni i energetski učinkoviti materijali opeka, armirani beton, drvo, mineralna vuna. Prođe li sve u najboljem redu, prvi čunjevi u novoj kuglani trebali bi pasti za tri godine.

– Ovo je bila gradska kuglana, kuglana svih igrača grada Karlovca, posebno nas s Mostanja koji imamo obvezu da održavamo ono što su naši roditelji započeli i da to danas sutra nastave naša djeca, u emotivnom nastupu naglasio je Josip Latković predsjednik Kuglačkog saveza Kalrovačke županije.