KABA

Maturanti se opraštaju od srednje škole

KARLOVAC – Karlovački maturanti već se dva tjedna pripremaju za završetak srednjoškolskog obrazovanja. Već tradicionalno posljednja dva tjedna maturanti se kostimiraju, a svaki razred izabere neku temu koja će ga pratiti tijekom posljednjih dana škole. Tako se na karlovačkim ulicama mogu susresti navijačice i igrači američkog nogometa, križari, vojnici, Micky i Mini mouseovi, tigrići, anonimusi, Amori, kauboji, Snjeguljice, Obitelj Kremenko, banane, super junaci, kipovi slobode, i mnogi drugi. Ova tradicija u Karlovcu postoji već nekoliko desetljeća, a može se primjetiti da su maturanti iz godine u godinu sve kreativniji što se tiče odabira i izrade kostima.

Posljednji dan škole maturanti će proslaviti tradicionalnom maturijadom na ŠRC-u Korana, a zabavljat će ih Maja Šuput.
No prije toga, kroz grad će proći od 19 sati povorka maturanata svih karlovačkih srednjih škola, te će Karlovčani moći pozdraviti maturante, kojima će se u povorci pridružiti i maturanti Srednje škole Duga Resa.

I ove godine, peti put za redom, maturanti Gimnazije Karlovac, svoj posljedni dan u školi obilježit će plesom, na Trgu Bana Josipa Jelačića. Maturanti će Hrvatsko salonsko kolo plesati točno u podne i na taj način zaključiti svoje srednjoškolsko obrazovanje.