Sve je spremno za nedjeljne izbore

KARLOVAC – Nakon tri tjedna kampanje u nedjelju izlazimo na birališta. Od 7 sati ujutro za Karlovčane će biti otvoreno 92 biračka mjesta, a birat će se novi načelnici, gradonačelnici, novi župan, te članovi gradskih i općinskih vijeća i županijske skupštine.

Uz to, birat će se zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine. U Ogulinu će se birati i zamjenik gradonačelnika, pripadnik srpske nacionalne manjine. U općinama Krnjak i Vojnić bira se zamjenik načelnika iz hrvatskog naroda, dok se zamjenici načelnika iz redova srpske manjine biraju se i u općinama Plaški i Saborsko. U općini Cetingrad birat će se zamjenik načelnika iz bošnjačke nacionalne manjine.

Kandidati za karlovačkog župana su Dražen Bogović iz HSP-a, Boris Ožanić iz koalicije SDP-HNS-HSU-ZS i Ivan Vučić iz koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS, dok su kandidati za gradonačelnika Grada Karlovca Josip Benčić, Damir Jelić, Davor Petračić i Marinko Marinović.

Za Županijsku skupštinu birači Karlovačke županije mogu birati između šest lista; koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS, koalicije SDP-HNS-HSU-ZS, liste Akcije umirovljenika zajedno, liste Hrvatske stranke prava, liste Hrvatskih laburista, te Samostalne demokratske srpske stranke. Za članove Gradskog vijeća Karlovčani mogu birati između sedam listi, i to šest stranačkih i jedne nezavisne liste.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, a privremene rezultate mogli bi imati već iste večeri. Potpuni službeni rezultati trebali bi biti poznati u ponedjeljak navečer.