web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Uskoro nova cesta koz Malu Švarču

KARLOVAC – Ovih dana počinju radovi, točnije izgradnja nove ceste kroz južnu Industrijsku zonu u Maloj Švarči. Lokacije kroz koje će prolaziti buduća cesta obišao je danas gradonačelnik Karlovca Damir Jelić. Uz gradonačelnika u obilasku su bili projektanti i izvođač radova te predsjednik tamošnjeg Mjesnog odbora Dubravko Strnić. Riječ je o 180 metara dugoj prometnici, šest metara širine, s jednostranim nogostupom i javnom rasvjetom. Vrijednost radova iznosi 830.000 kuna. Radovi bi trebali početi kroz 30 – ak dana, a predviđeni rok trajanja je osamdeset dana. Radove će izvoditi tvrtka Mežnar.

ms_03

– Mještani Male Švarče ovo su čekali godinama. Nova prometnica skratit će im put prema D.Resi i Karlovcu za tri kilometra. Među stanovništvom na Maloj Švarči ima mnogo osoba treće životne dobi i oni često pješice idu kod liječnika ili na autobusnu stanicu, nije potrebno govoriti koliko ovaj zahvat znači za njih, ali i za sve ostale mještane. Naš san je napokon ostvaren, rekao je Strnić.

Ujedno se zahvalio svima na pomoći kod realizacije projekta jer bilo je određenih problema. Posebno se tako zahvalio mons. Ferdinandu Vražiću, koji je godinama zajedno s mještanima inzistirao na novoj prometnici. I gradonačelnik Damir Jelić dotako se problema, i to onih imovinsko pravnog karaktera koji su ipak na sreću svih stanovnika Male Švarče uspješno riješeni. – Četiri godine radimo na realizaciji ovog projekta. Bili su problemi, ljudi nisu upoznati da su ovdje dvije banke držale jedan holding. Sve se zakompliciralo. Međutim, kupnjom Alstoma ovog prostora imamo jednog jakog i novog suradnika. Nakon toga cijela priča ide puno, puno brže, rekao je gradonačelnik dodavši da radovi mogu početi kroz 30-ak dana. – Naime, da bi radovi započeli treba formalno sačekati da se jedna parcela raspetlja i onda imamo apsolutno sve zakonske okvire da možemo u miru raditi. Oni praktično jesu i danas, ali neka još odstoji, izjavio je gradonačelnik Jelić.

ms01

Nova prometnica samo je podprojekt cjelokupnog urbanističkog rješenja južne Industrijske zone. – Osigurali smo gradski novac. Novac, naših poreznih obveznika, da riješimo tu zonu urbanistički. Ova prometnica samo je podprojekt. Imamo ovdje jedan problem, i bio bih najsretniji kad bi me taj problem jednom mjesečno susretao, a to je problem parkinga. Kamo sreće da je to tako jer to znači da se ova zona u potpunosti budi, naglasio je gradonačelnik Jelić.