Energetski dan u Slunju

SLUNJ – U Slunju je drugu godinu zaredom održan energetski dan s ciljem podizanja svijesti građana o energetskoj učinkovitosti. Osim prezentacije opreme održano je i predavanje.

Svoja iskustva, ali i potrebne smjernice za sve one koji planiraju rekonstrukciju ili izgradnju kuća ili poslovnih prostora u kino sali Pučkog učilišta Slunj su predstavili  Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske. Govoreći o zagrebačkim iskustvima Melita Borić istaknula je kako je cilj povezivanje sa što više gradova u Hrvatskoj u cilju održivosti.

Karlovačka županija već 5 godina provodi natječaj pod nazivom I ja mogu imati solarni kolektor. U Slunju su zadovoljni dosadašnjim aktivnostima, naime Energetska politika grada jedan je od projekata na kojem se zadnjih nekoliko godina intenzivno radi.

Još 2009. godine grad Slunj potpisao je Energetsku povelju, dok je 2011. potpisan Sporazum gradonačelnika koji je inicirala Udruga gradonačelnika. Osim izrade Akcijskog plana energetski održivog razvoja grada Slunja, radi se na brojnim projektima i dokumentima.