web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Koalicija Naprijed Karlovac; Vagat ćemo koristi i štete za ovaj grad

KARLOVAC –Predstavnici koalicije Naprijed Karlovac na danas održanoj press konferenciji poručili su kako neće koalirati niti sa jednom strankom te da za drugi krug biračima neće preporučiti ni jednog kandidata. No, pozvali su građane da u što većem broju izađu na izbore. Ujedno su onima koji su glasali za njih zahvalili, poručivši građanima da se slobodno jave te da će zajedno razmotriti sve prijedloge koji mogu unaprijediti Karlovac. Naime, na izborima koji su održani protekle nedjelje, koalicija Naprijed Karlovac osvojila je jedno vijećnićko mjesto. Za drugo mjesto nedostajalo im je samo 49 glasova. Njihov kandidat za gradonačelnika, Davor Petračić, osvojio je dvije tisuće glasova, a lista za Gradsko vijeće osvojila je 1.300 glasova. Za vrijeme kampanje potrošili su 7.000 kuna. Novi gradski vijećnik Davor Petračić naglasio je kako je obavio razgovore i s Damirom Jelićem i Josipom Benčićem te im je ponovio kako je stajalište koalicije Naprijed Karlovac vezano uz argumentirani rad. No, ipak će, kaže, podržati dobre i razvojne projekte za grad Karlovac ma tko god ih predlagao.

– Ne zanimaju nas politička preglasavanja. Nas zanimaju preglasavanja na projektima koji se tiču ovoga grada i tu ćemo biti vrlo oštri i kritički. Vagat ćemo koristi i štete za ovaj grad i ja se nadam da će taj stav rezultirati boljim radom Gradskog vijeća i projektima koji su zaista korisni, rekao je Petračić. Dodao je da će već na prvoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuti inicijativu da se što prije krene s radom. Tako će na prvoj sjednici Gradskog vijeća tražiti da Grad ukine komunalni doprinos za legalizaciju poljoprivrednih objekata te ubrzanje izdavanja građevinskih dozvola i rješavanje problema otpada, i to ne na štetu građana povećanjem cijene. Koalicija naprijed Karlovac ima tehnologiju i projekte koji će osigurati rješenje problema s otpadom, naglasio je Petračić. Jasna Plevnik iz Saveza za etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića, koja je također u koaliciji Naprijed Karlovac, izjavila je kako strahuje da se slika orunule i propale Zvijezde ne presika na cijeli grad. Krivce za propasat Zvijezde, kao i za propsat 400- tinjak obrtnika s područja Karlovca, smatra aktualnu vlast. Kolaicija Naprijed Karlovac nastavlja s djelovanjem nakon izbora kao da je predizborna kampanja, poručeno je danas, ali je i najavljeno da će uskoro početi djelovati van granica grada Karlovca, dakle šire se na županiju.Na kraju konferencije novopečeni gradski vijećnik Davor Petračić pozvao je karlovačkog poduzetnika Marka Vukovića da izvrši obećanje.

– Marko Vuković mi je rekao da neću prijeći prag, a ja sam ga prešao dvaput kao kandidat za gradonačelnika i za Vijeće. Očekujem da se meni i mojim kolegama s liste javi po tom pitanju, rekao je danas Petračić.