Misije, blagdan, procesija…

KARLOVAC – U župi Presvetog Trojstva u Karlovcu, a u Godini vjere, do nedjelje traju Svete misije. Ujedno, ova se župa priprema za slavlje blagdana Presvetog Trojstva i za svetkovinu Tijelova koja je u četvrtak, 30. svibnja.

 Svete misije prvenstveno su namjenjene župljanima ove župe, ali su dobrodošli i svi drugi, poručuje pater Franjo Tomašević, gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe Presvetog Trojstva. Voditelji Svetih misija su franjevci, članovi Hrvatske Franjevačke Provincije svetih Ćirila i Metoda iz Zagreba a predvodi ih magister braće s privremenim zavjetima fra Rozo Brkić.

Svetim misijama, koje su zadnji puta u župi Presveto Trojstvo bile prije točno 50 godina, možete se priključiti i narednih dana. Večeras i sutra nakon svetih misa u 18,30 sati susreti su s misionarima. Završetak misija je u nedjelju 26. svibnja kada se očekuje i pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško. Inače, u nedjelju se slavi i župski blagdan Presvetog Trojstva.

Podsjetimo da će i ove godine tri karlovačke župe – župa Sveta Tri Kralja na Baniji, župa Presvetog Trojstva i župa Presvetog Srca Isusova u Novom centru zajednički organizirati proslavu svetkovine Tijelova s procesijom. Misno slavlje i procesiju u četvrtak, 30. svibnja, predvodit će biskup Ivan Šaško.