studio23_1

KARLOVAC – Nakon sudjelovanja Juniorskog ansambla na Svjetskom plesnom natjecanju ESDU-World Masters u Poreču s koreografijom Sanje Tek “Mak, mak, makovi”, karlovački Plesni centar Studio 23 nastupit će i na 24. Susretu hrvatskih plesnih ansambala, koji će 1. i 2. lipnja biti održan u Karlovcu. Ondje će se predstaviti s tri koreografije, “Mak, mak, makovi” i “Kokodak” Sanje Tek, te “Ti nisi tu” Ivane Rumenović. Osim plesnog nastupa, a povodom obilježavanja 25 godina rada, u galeriji ULAK bit će postavljena izložba fotografija velikog formata i plakata pod nazivom “Refleksije”.

Ujedno, 1.lipnja u Zorin domu će premijerno biti prikazan i plesni film “4 snimke za Karlovac”. Riječ je o autorskom djelu voditeljice plesnog centra Vere Mitrović Vrbanac, koja potpisuje ideju, koncept i koreografiju filma, a koji je nastao u suradnji i produkciji s udrugom “Izvan fokusa”. Sastoji se od četiri kratka filma pod nazivima “BaKAbilon”, “S.O.S. hotel”, “Sound of silence” i “Memento”, snimanih na četiri lokacije u Karlovcu, karakteristične za sam grad, ali opet nedovoljno eksponirane u njegovoj promociji. Projekt je realiziran u suradnji s Gradom Karlovcem putem Programa javnih potreba u kulturi.

Kraj plesne sezone i upise novih članova za ovu sezonu na Dan otvorenih vrata, 15. lipnja, popratit će projekcije dosadašnjih plesnih predstava Studia 23 – “Mara Milosnica-Sunčeva djevojka”, “Refleksije idola” te “Voće i povrće”, kao i projekcija filma “4 snapshots 4 KA”. Film će na nekoj od vanjskih lokacija u gradu, s uvodnim plesnim performansom, Karlovačani moći pogledati i u sklopu programa obilježavanja Dana grada.

Veliko finale proslave 25. godišnjice uspješnog i nagrađivanog rada karlovačkog plesnog centra očekuje se u studenom, kada će se velikom tematskom Plesnom produkcijom predstaviti sve grupe koje djeluju unutar Studia 23.