Nogometne vijesti : Izrečene prve kazne prijestupnicima, juniori uzeli bod

 

 

– kazne za Gagulu, Bučića i Drvodelića
– juniorima bod kolo prije kraja
– Šabić (Cetingrad) hat trikom u gornji dom liste strijelaca, Magdić (KIM) zabio dva

 

Disciplinski sudac NSKŽ izrekao je prve kazne za fizičke napade na suce iz ove sezone. Dvojac iz NK “Krnjak” Slavko Gagula i Goras Bučić dobio je zabranu igranja svih utakmica u trajanju od četiri mjeseca i već je odavno započeo svou ljetnu stanku. Suspenzija im teče već skoro mjesec dana, a do kraja prvenstva ostala svega tri kola , može se kazati da su dobro prošli. Oboje su kobnog 28. travnja fizički napali suca na gostovanju kod “Dobre” iz Novigrada. Povratak na travnjak dopušten im je 27. kolovoza. 

Ivan Drvodelić, alfa i omega NK “VOŠK” iz Belavića, padom u 2. ŽNL ostao je bez seniorskog sastava za sezonu 2012/2013. On je na praznik rada u Plaškom napao suca za trajanja utakmice ( Plaški -VOŠK ) 9. kola županijskog prvenstva za pionire. Nestašluk koji se odvio u Plaškom sigurno ne može pomoći malom klubu da nadvlada probleme s kojima se svakodnevno susreće.Svima je dobro poznat problem malih sredina koje se bore sa sve manjim brojem stanovništva i deficitom djece. Zbog toga je Drvodelićev incident posebno težak jer se odvio pred očima klinaca koji bi sutra trebali zaigrati na travnjaku kraj Mrežnice i održati klub na životu. Ostaje mu tri mjeseca za pomno promišljanje o tome.      

Kazne za prošlotjedni napad na suca za trajanja utakmice Cetingrad – Petrova gora, još nisu izrečene jer se prikupljaju sve informacije i o tom incidentu. Lako je moguće da budu još rigoroznije.     

Iz jučerašnje utakmice s “Hrvatskim dragovoljcem” juniori NK “Karlovac” izvukli su bod te ih sada imaju 26. Za Šibenikom koji je 14. zaostaju dva boda. U posljednjem kolu 1.HNL momčad trenera Batinića u nedjelju će ugostiti momčad Osijeka koja je , kako stavari stoje, prvak Hrvatske za ovu sezonu. Minimalni poraz od 1:0 doživjeli su kadeti.    

 

LISTA STRIJELACA LIGE VETERANA NSKŽ:
16 – Josip RIBAR (Mostanje ALL)
14 – Oliver PERKOVIĆ (Ogulin)
12 – Jurica VRBANIĆ (Duga Resa), Dragan MAGDIĆ (KIM-veterani), Samir ŠABIĆ (Cetingrad)