web karijera 1160*120
web struka 1160*120

“U ime obitelji” – u Karlovačkoj županiji više od 10 posto potpisa za referendum

KARLOVAC – Više od 10 posto od ukupnog broja punoljetnih osoba u Karlovačkoj županiji dalo je svoj potpis na peticiju “U ime obitelji” kojom se traži raspisivanje referenduma kojim se traži da se brak u Ustavu definira kao životna zajednica žene i muškarca, šalje nam su svojem priopćenju koordinatorica za Karlovačku županiju Kata Ninčević. U županiji imaju oko 80 lokacija za izjašnjavanje građana, u svim gradovima i općinama, a i većini ostalih naselja. Osim u crkvama, štanovi su postavljeni na javnim površinama u Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi, Ozlju, Slunju, Rakovici, Plaškom, Vojniću, Krnjaku itd. U Karlovcu su sada aktivne lokacije na Korzu, kod Kauflanda, kod spomenika žabi, kod Opće bolnice i kod Doma zdravlja na Dubovcu. Prošli tjedan bili su i ispred tvornica Alstom i HS produkt.

– Odaziv je jako dobar. Zaključno sa nedjeljom, 19. svibnja, smo imali više od 10 posto u Karlovačkoj županiji, a i u gradu Karlovcu. Radi veće vjerodostojnosti potreban je što veći broj građana koji su se izjasnili za održavanje referenduma pa obavještavamo da se potpisi prikupljaju do nedjelje, 26. svibnja. Podršku su nam pružili i predstavnici vjerskih zajednica, kažu.

Volonteri koji pripkupljaju potpise su predstavnici različitih vjerskih i svjetonazorskih opredijeljenja ujedinjeni u zaštiti obiteljskih vrijednosti. Za razliku od Zagreba, u Karlovcu nisu zabilježeni neki incidenti.

– Većina sugrađana je pristojna prema volonterima, i oni koji nas podržavaju i oni koji ne. Mali broj osoba grubo vrijeđa, ali fizičkih napada u našoj županiji nije bilo, zaključuje Ninčević.