KABA

Sportska dvorana u Žakanju pred završetkom

KARLOVAC/ŽAKANJEŽupan Karlovačke županije, Ivan Vučić, posjetio je sa svojim suradnicima općinu Žakanje. Ondje je u pratnji općinskog načelnika Nikole Sopčića, obišao gradilište školske sportske dvorane pri Osnovnoj školi Žakanje. Župan se tom prilikom uvjerio da je dvorana pred samim završetkom. Investicija je vrijedna pet milijuna i 300 tisuća kuna. Radove izvodi Beton Lučko s kooprerantima sa područja općine Žakanje. Riječ je o objektu čija je gradnja počela prije godinu dana, a koji je od velikog značaja za cijelu općinu Žakanje.

–  Učenici naše škole, njih 204, ima 1.700 kvadrata na raspolaganju, a ovo je novih tisuću kvadrata namijenjenih nastavi tjelesne i zdravstvene kulture. Naši će učenici uskoro dobiti zavidan nivo pedagoškog standarda, kako u samoj nastavi, tako i u vannastavnim aktivnostima, kazala je ravnateljica škole, Vesna Hajsan Dolinar.

Uz školsku djecu dvoranu će koristiti i ostali mještani, dakle sportski rekreativci, sportske udruge, kao i lokalni KUD. Interes za korištenje nove dvorane pokazali su i sportaši iz susjedne Slovenije.

– Nova dvorana davna je želja svih mještana, a naše lobiranje kako bismo ju dobili trajalo je deset godina. Škola tim dobiva sve osnovne uvjete za odvijanje nastave i praktički neće ni po čemu zaostajati za gradskim školama. Veliku pomoć imali smo od Županije, prvenstveno od župana Vučića, oko dobivanja investicije. Naime, Općina sama nije mogla ući u projekt gradnje sportske dvorane, stoga je potpisan ugovor prema kojemu 90 posto financira Ministarstvo regionalnog razvoja, dok preostalih 10 posto financira općina Žakanje, u čemu sudjeluje i Županija, naglasio je Nikola Sopčić načelnik općine Žakanje.

akanje_02

Zadovoljan viđenim bio je i župan Ivan Vučić, koji je još 1997.godine, zajedno s načelnikom općine Nikolom Sopčićem, zajedno lobirao u Ministarstvu regionalnog razvoja kako bi Žakanje dobilo jednu novu i modernu dvoranu.

– Sjećam se, tada je bilo više djece pa smo dobili dvo – dijelnu dvoranu. Nakon toga, kad je odobrena djece je bilo manje pa se morao mijenjati projekt. No, na kraju smo riješili svu papirologiju, tako da je sada preostalo 15-tak dana ili tri tjedna do njenog završetka, kazao je župan, dodavši da se ide prema onome da sve škole, naročito matične, imaju sportske dvorane. – Dvorane su dobili Slunj, Karlovac, Ogulin, sada Žakanje, na redu je i Duga Resa, istaknuo je župan Vučić.