Svetkovina je Presvetog Trojstva – posebno svečano u župi u centru grada

KARLOVAC – Svetkovina Presvetog Trojstva jedan je od najvažnijih blagdana u crkvenoj godini. Slavi se nedjelju prije Tijelova. Širom Hrvatske mnogo je župa koji upravo danas obilježavaju dan svog nebeskog zaštitnika. Jedna od njih je i ona karlovačka u centru grada kojom upravljaju franjevci. Svečanom misom ujedno su zaključene i svete misije koje su se ovaj tjedan održavale u župi Presvetog Trojstva u Karlovcu. Svetu misu predvodio je magistar bogoslova franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Rozo Brkić.

mladi_franjevci

-Tajna Presvetog Trojstva – Oca, Sina i Duga Svetoga, temeljna je dogma naše vjere. Istina koju ljudski um nije i neće dosegnuti. moramo biti svjesni da nikad nećemo do kraja iscrpiti ono što On u sebi zaista jest. Ako želimo barem shvatiti smisao našeg života onda je neophodno da se okrenemo tajni Boga, jer smo na njegovu sliku stvoreni, smatra fra Brkić koji je protekloga tjedna vodio svete misije u ovoj karlovačkoj župi.

trojica_kriz

– Da nije bilo Ivanova iskustva ne bismo spoznali da je Bog ljubav, a Presveto trojstvo nije apstraktna činjenica nego Božje milosrđe i strpljivost. Temeljna istina koju nam je Bog htio objasniti je to da on nije samac. Darivanje u ljubavi je zato najvažnije. Možemo li graditi život u ovom svijetu s drugima, ako ne darujemo ono najsvetije što imamo – sebe, pita se fra Brkić.

mladi_crkva