Duga Resa uskoro dobiva prvi ”pravi” trg

DUGA RESA – Duga Resa bi uskoro trebala po prvi puta dobiti trg i to u punom smislu riječi. Iako ih je na području grada 4, niti jedan nije uređen kao takav. Radi se o Trgu hrvatskih mučenika gdje će biti uređen trgovački centar, tržnica, crkva blaženog Alojzija Stepinca, parkiralište sa 100 parkirnih mjesta te rotor.

Ako sve bude kako treba, od mjeseca listopada trebala bi početi izgradnja ovog projekta ”teškog” oko 7 milijuna eura. Investitor je tvrtka Požega gradnja, no ipak neće sve u potpunosti izgraditi sami. Grad je kroz proračunska sredstva osigurao uređenje gradske tržnice, dok će Kaptol uložiti u izgradnju crkve.

Više od godinu dana traje ovaj cjelokupni proces otkupa zemljišta, prostornih planova, traženje investitora, a jučer je predana dokumentacija za izdavanje građevinske dozvole koji bi trebali dobiti u roku od mjesec dana, kao i potvrdu glavnog projekta, istaknuo je gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić. Također, izgradnjom rotora, Duga Resa bi ponovno dobila mogućnost polaganja ispita u autoškolama, zaključuje Baršić.

Iako je na trgu trebala biti i nova zgrada Policijske postaje Duga Resa, još uvijek u resornom ministarstvu razmišljaju između tri ponuđene lokacije.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/trg_dugaresa/*{/rokbox}