KABA

Karlovac dobiva socijalnu samoposlugu u Smičiklasovoj ulici

KARLOVAC – U bivšoj samoposluzi Autobusnog kolodvora, u Smičiklasovoj ulici, uskoro bi trebala biti otvorena jedna nova, ali socijalna. Naime, Grad Karlovac već godinama iz gradskog socijalnog programa sufinancira raznim oblicima pomoći prehranu socijalno ugroženih građana. Tim oblicima pomoći obuhvaćeno je više od 500 korisnika, odnosno obitelji.

– Prema analizi potreba, broj građana u potrebi je veći i ovim projektom želimo nadograditi i poboljšati postojeći sustav pomoći te uključiti veći broj građana koji će bez naše pomoći biti na rubu gladi, istaknula je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Andreja Navijalić.

Projekt socijalne samoposluge u Karlovcu nastao je po uzoru na one u drugim gradovima, a provodit će se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Karlovac i Autobusnog kolodvora d.d.

– Izuzetno važan segment projekta su donatori prehrambenih namirnica koje ovim putem pozivamo da podrže projekt. Prije svega, to su trgovački centri, lokalni pekari te ostali proizvođači da prema svojim mogućnostima izdvoje viškove proizvoda i usmjere ih na samoposlugu, kaže Navijalić.