web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Grad za uređenje javnih površina izdvojio 60 tisuća kuna

KARLOVAC – Za održđavanje javno zelenih površina u gradu Karlovcu u proračunu se godišnje osigurava približno 7 milijuna kuna, stoga i ne čudi da je upravo Karlovac dobitnik brojnih nagrada što se tiče ljepote i uređenja okoliša. Grad Karlovac od 2009. godine provodi projekt “Zeleni cvijet Grada Karlovca”, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca te tvrtkama Zelenilo i Čistoća. Proračunom za 2013. godinu za taj je projekt planirano 60.000 kuna. – Cilj je programa što bolje komunalno i hortikulturno uređenje grada te unapređenje turističke infrastrukture, kako bi grad bio ljepši i građanima i turistima. Riječ je o zaista posebnom projektu, rekla je zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković, dodavši kako će ove godine Karlovac krasiti 50 tisuća cvijetova.

Govoreći o projektu Kolaković je naglasila da je njegovo značenje i u tome što aktivira brojne građane. – Ove je godine postavljeno više od 240 teglica sa cvijećem. Većina njih je na javnim ustanovama i javnoj rasvjeti, ali jedan dio ukrašava i privatne prozore i balkone. Naši građani brinu o tom cvijeću, redovito ga zalijevaju i ja im se zahvaljujem, kazala je Kolaković, pritom naglasivši da se Karlovčani slobodno mogu pohvaliti da su u samom vrhu Europe kada je riječ o zelenim površinama. Naravno, za zelene površine treba i brinuti. A da se u Karlovcu zaista brinu svjedoče brojne nagrade za najljepše uređeni grad.

– Dobili smo nekoliko nagrada, a najljepša je ona koju uvijek ističemo, a to je Zeleni cvijet za najuređeniji kontinentalni grad Hrvatske, rekla je Kolaković. Inače, 60. 000 kuna proračunom planiranih za 2013. godinu osim na cvijeće i sadnice bit će utrošeno i na opremu za parkove, klupe, košarice i info table.