web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kolaković u obilasku crkve Pohoda Blažene Djevice Marije u Mahičnom

MAHIČNO – Župnu crkvu Pohoda Blažene Djevice Marije u Mahičnom danas je obišla zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković. Naime, već se nekoliko godina vrijedno radi na obnovi crkve, a trenutno se uređuje krovište nad svetištem i sakristijom.

Obnova je započela pred tri godine, a dosad je u crkvu uloženo 1,2 milijuna kuna. Prošle je godine tako završeno uređenje krovišta na glavnoj lađi, a godinu ranije je napravljena drenaža te je postavljen novi toranj. No, posao još nije gotov – predstoji postavljanje nove stolarije, preslagivanje vitraja do kraja godine, dok se već sljedeće godine planira izrada fasade na objektu i zamjena oltara i klupa u crkvi, kaže županik Nikola Sanjković.

Grad je za potrebe uređenja crkve samo prošle godine izdvojio 60 tisuća kuna, dok je ukupno od 2008. godine do danas iza gradskog proračuna u tu svrhu potrošeno oko 350 tisuća kuna. Kolaković je naglasila da Grad Karlovac svake godine za sanaciju i uređenje sakralnih objekata osigura između 500 i 600 tisuća kuna.

Inače, ova karlovačka župa u petak, 31. svibnja, slavi svoj dan u spomen pohoda Blažene Djevice Marije svojoj rođakinji Elizabeti.