web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Tehnička škola domaćin 10. iKA-e – otvorenje 4. lipnja u 12 sati

KARLOVAC – Tehnička škola Karlovac od 4. do 8. lipnja bit će domaćin jubilarne 10. Izložbe inovacija u organizaciji Udruge inovatora Karlovačke županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac.

– Poticanje inventivnog rada imalo je i ima nemjerljivu ulogu u razvoju karlovačkog gospodarstva. Sustavno poticanje inventivnog rada je važno zato što samo tako možemo osigurati dodatnu konkuretnost našim tvrtkama na tržištu. U odnosu na pad izvoza u zemlji, Karlovačka je županija prošle i u prvom mjesecima ove godine zabilježila rast izvoza za 19,5 posto, što se može zahvaliti inovacijama, naglašava Zlatko Kuzman, predsjednik Organizacijskog odbora 10. iKA-e. Inače, na izložbi inovacija će biti izloženo 62 eksponata od 130 autora iz Karlovca, Varaždina, Zagreba, Istre…

Drugu godinu na izložbi sudjeluju i inovatori iz Bihaća tako ona poprima i međunarodni karakter. Predstavit će se i mladi inovatori iz ogulinske Obrtničko-tehničke škole, Kluba mladih tehničara iz Osnovne škole Dubovac, Šumarsko-drvodjeljske škole te inovatori iz Rijeke. Bit će izloženi najvrjedniji eksponati, oni koji su već u primjeni ili će to uskoro biti, napomenuo je predsjednik udruge Inovatora Karovačke županije Marko Bubaš. IKA se otvara 4. lipnja u 12 sati. Građani je mogu razgledati od 9 do 18 sati.