web karijera 1160*120
web struka 1160*120

SDP-HNS-HSU-ZS: Žalosno je da gradonačelnik krivi dijasporu za poraz u 1. krugu

KARLOVAC – U ime Koalicija SDP-HNS-HSU-ZS odgovorno tvrdimo da u svrhu lokalnih izbora u gradu Karlovcu, glasači iz Srbije nisu iskorišteni za dobivanje glasova, odnosno da organiziranog dolaska u tu svrhu njie bilo, stoji u priopćenju koje potpisuje voditeljica gradskog Izbornog stožera, Marina Novaković Matanić.

Žalosno je da se još uvijek aktualni gradonačelnik služi tako jeftinim skupljanjem političkih poena i želi stvoriti tenzije u gradu među građanima. Za njega bi svi građani trebali biti jednaki jer on je ako je to i zaboravio, mi ga podsjećamo, gradonačelnik i manjinskog naroda u Karlovcu, ali ova i slične izjave ne odaju dojam da se smatra gradonačelnikom svih građana grada Karlovca, poručuju iz koalicije lijevih.

No zanimljiva im je izjava oko dijaspore, jer je izborni inženjering putem glasača iz inozemstva osmislio upravo HDZ, a sad isti ti glasači su problem, a nadalje istuću kako za vrijeme Ive Sanadera, Damir Jelić nije davao izjave protiv dijaspore niti mu je to smetalo, a očito novo rukovodstvo na čelu s Tomislav Karamarkom i Jelićem kao potpredsjednikom, kreće u borbu protiv dijaspore i lako je očekivati da će uskoro pokrenuti saborsku proceduru ukidanja glasova dijaspore. No bez obzira na to, očekujemo da se HDZ ogradi oko izjava svog potpredsjednika, poručuju.

Također, koalicija SDP-HNS-HSU-ZS poziva sve sudionike političkog djelovanja u gradu Karlovcu da prestanu u svrhu skupljanja jeftinih političkih poena s podjelom građana po toj osnovi, a nadasve da poštuju sve manjine.