Od 7. do 9. lipnja uživajte u Slunju na Rast Fest-u

SLUNJ – Udruga građana Most iz Slunja i ove godine priprema glazbeno umjetnički festival Rast Fest koji će se održati od 7.-9. 6. uz rijeku Slunjčicu, na lokaciji zvanoj luka Hazlerica. Prostor se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji u Rastokama i dugo je godina bio zapušten dok ga vrijedni članovi udruge nisu vratili u život. Sada je tamo livada uz rijeku, idealno mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi. Iako je festival smanjen u odnosu na prošlu godinu, organizatori ne sumnjaju da će ugođaj biti još bolji te ističu kako pripremaju manji, intimniji festival za sve željne dobre glazbe i druženja.

Večernji program održati će se u petak i subotu te će nastupiti deset DJ-a raznih glazbenih žanrova, i to reggae, dub, chill, psy trance, breakbeat..

U petak će nastupiti Sretni Edi, King Shango, Blue Forest i Agregat, a u subotu vas očekuju Po’Banane, Kudjo, Pila, Zmayo, Guer i Gonzo.. Više informacija o izvođačima možete potražiti na Facebook stranici Rast Fest.

Za vizualne podražaje pobrinuti će se Ignis Crew koji će vas ponovno zapaliti svojim vatrenim performansom u subotu navečer. Osim vatre imati ćete priliku vidjeti nikad izvedeni performas akrobatske svile s mosta iznad Slunjčice, a preko dana će se održati radionica Capoeire koju će voditi članovi udruge „Capoeira Camarada”.

Najveseliji i najšareniji dio festivala, program za djecu u gradskom parku zvan „Rastić”, izmamiti će osmjehe na sva lica, pa i onih starijih, uz nekoliko žonglerskih i lutkarskih predstava koje će se održati u subotu i nedjelju u popodnevnim satima. Osim predstava djeca će se moći okušati u žonglerskim i cirkuskim vještinama poput hulahopa, akrobatske svile, slack line-a, poi-a i loptica.

Festivalska ulaznica iznosi simboličnih 40 kn (20 kn/dan) i naplaćivati će se samo na ulazu u festivalski prostor uz Slunjčicu, a gdje se nalazi i kamp za posjetitelje koji je besplatan. Program u parku je također besplatan za sve posjetitelje.