KABA

Četvrto mjesto i sezona bez “iksa”

KARLOVAC – U posljednjem kolu Lige za prvaka rukometaši “Karlovca” doživjeli su poraz u Našicama. Momčad “Nexe” -a po drugi put bila ovaj put rezultat je bio 32:29 za domaće. Karlovčani su odlično ušli u utakmicu i u 9. minuti imaju prednost od četiri gola (3:7) koju održavaju sve do 15. minute utakmice (8:12). Uslijedio je pad i gosti rade niz od četiri gola. Do 28. minute “Karlovac” održava prednost od jednog gola, međutim na odmor se odlazi s neodlučnim rezultatom 17:17. Otpor domaćinu pruža se sve do 53. minute kada je rezultat 27:27 nakon čega “Nexe” dolazi do minimalne prednosti. Minutu do kraja Dino Štrucelj pogađa za (30:29), međutim u zadnjoj minuti pribranija ekipa Našičana ne dopušta iznenađenje i zabija dva gola. Šest golova zabio je Luka Cindrić, pet su autorski rad Dine Račkog , pet Dine Štrucelja. Golman Denis Karić skupio je 17 obrana. “Karlovac” je sezonu završio na odličnom četvrtom mjestu s 8 bodova. U Ligu za prvaka ušao je kao trećeplasirana momčad Premijer lige.

                                                   Dvije priče
Iako je “Nexe” sezonu završio na drugom mjestu, a “Karlovac” na četvrtom, teško da bi itko htio biti u koži Našičana. Ovo je bila posljednja utakmica zelenih u ovom, za hrvatske prilike, jakom sastavu. Trener Kasim Kamenica, po završetku utakmice s “Karlovcem” odbio je produžiti ugovor te se oprostio od klupe domaće momčadi. Glavni sponzor viceprvaka u golemoj je krizi što se odražava i na stanje momčadi. “Nexe”-u slijedi dug oporavak i neminovna rasprodaja momčadi. S druge strane Karlovac je grad iznimno kvalitetne i brojne škole rukometa. Uspjesi mlađih kategorija siguran su zalog za budućnost i jamac da karlovački prvoligaški život nikada neće doći u pitanje. Izboren je sedmi izlet u europsko natjecanje i sudbina rukometa na Rakovcu suša je suprotnost od prve priče.

                                                Ogledalo uspjeha
Nakon 26. kola Premijer lige ljestvica je izgledala ovako: Siscia,Dubrava,Karlovac,Poreč. Nakon posljednjeg kola Lige za prvaka raspored od 3. do 6. mjesta izgleda: Poreč, Karlovac, Dubrava, Siscia. Baš kao da je netko prvi niz Premijer lige stavio pred ogledalo.

                                               Sezona bez “iksa”
“Karlovac” zna za pobjedu , “Karlovac” zna za poraz , ali niti jednom u 36 odigranih kola , utakmica “Karlovca” nije završila “Iksom”. Premijer ligu završili su s osamnaest pobjeda i osam poraza. U ligi prvaka omjer je bio negativan , četiri pobjede i šest poraza. Nula u rubrici “N” kao neriješeno nije se mijenjala.