web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovcu 12 tisuća kuna za 2 hotspota

KARLOVAC – Grad Karlovac se našao na listi gradova koji će uz pomoć državnog novca uspostaviti dva hotspot mjesta. Naime, čak 75 turističkih gradova i općina dobilo je sredstva kojima će izgraditi potrebnu infrastrukturu za pružanje usluge besplatnog interneta putem hotspotova.

Prateći trendove na međunarodnom turističkom tržištu i zahtjeve suvremenih turista, Ministarstvo turizma je ove godine po prvi puta raspisalo program „Hotspot Croatia”. Riječ je o programu poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama kojem je cilj, između ostalog, ojačati promociju hrvatskih odredišta i privući nove goste, a time i utjecati na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma. Na natječaj je pristiglo ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno njih 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske.

Ministarstvo će tako kroz program, za kojeg je ukupno izdvojeno 1,5 milijuna kuna, sufinancirati u iznosu do 50 posto uspostavu hotspot lokacija, odnosno pristupnih točaka bežičnog besplatnog interneta na turistički najfrekventnijim područjima poput glavnih gradskih trgova, šetališta, zatim na lokacijama u blizini autobusnih i željezničkih kolodvora, trajektnih i nautičkih luka, te javnih plaža.

Po hotspotu gradovi i općine će dobiti po 6 tisuća kuna, tako da će Grad Karlovac za dva hot spota u našem gradu dobiti 12 tisuća kuna.