web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Uskoro “2. Generalsko-bosiljevački polumaraton”

LEŠĆE – Udruga za sport i rekreaciju Pčelica iz Pule počela je s pripremama za organiziranje 2. Generalsko-bosiljevačkog polumaratona. On će biti 22. ovog mjeseca a trčat će se na području općina Generalski Stol i Bosiljevo.

Riječ je o međunarodnoj humanitarnoj atletskoj cestovnoj utrci “2. Pčelica Generalsko-bosiljevački polumaraton 2013” i cestovnoj atletskoj utrci “Pčelica – 5 kilometara rekreacije”. Start je u 9 sati i 45 minuta u Gorincima kod Generalskog stola a cilj kod vanjskih termalnih bazena Toplica Lešće. Odrasli, među kojima se očekuju i neka zvučna trkaća imena trčat će stazu nešto dužu od 21 kilometra, dok će mlađi trčati kraće, rekreativne staze, njih ukupno šest. Tako će primjerice djeca od tri godine starosti trčati stazu od 30 metara, ona godinu starija 50 metara i tako redom.

Organizator ovog natjecanja i ujedno osnivač Udruge za sport i rekreaciju Pčelica iz Pule je Nenad Pavletić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/trka_1.mp3}

Na Drugom Generalsko-bosiljevačkom polumaratonu očekuju se i neka poznata trkačka imena među kojima su i takozvani Veleposlanici Pčelice.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/trka_2.mp3}

Startnina je samo 50 kuna a ta sredstva namjenjena su da se bar dijelom omogući djeci sa posebnim potrebama da steknu potrebna motorička znanja i sposobnosti koja će im olakšati svakodnevne životne aktivnosti. Pomoći takvoj djeci ciljevi su rada Udruge Pčelica koja se vodi promišljanjem da nije sport radi sporta nego da je sport radi zdravlja. Kod djece i odraslih osebujno se potiče razvoj svijesti o nužnosti stjecanja navike trajnog i primjerenog bavljenja sportskim aktivnostima. Na taj način neprekidno stječu sposobnosti i znanja nužna za učinkovito suočavanje sa onim čimbenicima koji negativno djeluju na njihovo tjelesno, psihičko i socijalno zdravlje.

Prijave za ovaj sportski događaj:  pcelicasport@gmail.com