Župljani župe Presvetog Srca Isusova slave svoj dan

KARLOVAC – Župljani župe Presvetog Srca Isusova iz Novog centra danas slave blagdan Presvetog Srca Isusova. Ujedno završava i trodnevnica koja je otpočela u utorak. Danas prije podne služene su u župnoj crkvi dvije mise. Onu u 9 sati predvodio je župnik i dekan, prečasni Norbert Ivan Koprivec, dok je u 10 i 30 službu Božje riječi vodio velečasni Branko Risek, upravitelj župe Blaženog Alojzija Stepinca u Dugoj Resi.

– Danas je naglasak na srcu – srcu koje razumije, srcu koje je najintimije središte čovjekove nutrine. Stvarnošću srca želi se izreći pojam milosrđa, dobrote, darežljivosti i ljubavi. Po srcu se rasuđuju dobra ili zla djela i po njemu će ljudi dobiti primjerenu nagradu ili kaznu. To srce je srce koje traži izgubljenog vjernika, kaže vlč. Risek i dodaje kako čovjek mora postati svjestan da ima srce koje je stvoreno za Boga i za brata čovjeka i da će se upravo po njemu mjeriti budućnost i vječnost svakog pojedinca. Samo se srcem može prihvatiti drugoga, samo njime možemo oprostiti i nema mjesta onome što često govorimo – spreman sam oprostiti, ali ne i zaboraviti. Samo boljim srcem naš hladni i kruti svijet može postati ljepši, bolji, svjetliji i bogatiji. Takvo je bilo Isusovo srce koje je simbol i motiv nesebičnog darivanja, potpune požrtvovnosti i svjetlosti. Takvo srce bi svatko od nas trebao imati, zaključuje.

Večernju misu u 19 sati vodit će prebender doktor Zvonimir Kurečić. Sutra u 9 sati služit će se sveta misa uz balgoslov male djece, a slično će biti i u nedjelju uz završetak još jedne školske i vjeronaučne godine.