web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U organizaciji Karlovačke pivovare i Eko Pana očišćene obale i korito Kupe

KARLOVAC – U organizaciji Karlovačke pivovare i udruge Eko Pan održana je danas volonterska akcija čišćenja obale rijeke Kupe. Ovo je druga po redu volonterska aktivnost pod nazivom DAN V – dan volontiranja, u kojoj su sudjelovali i Klub za podvodne aktivnosti Karlovac, Klub sportskih ribolovaca Korana Karlovac te gradske četvrti Dubovac, Novi Centar, Zvijezda, Gaza, Banija i Drežnik-Hrnetić.

– Ideja je iza ove akcije da učinimo nešto dobro za našu zajednicu i za okoliš. Karlovac je prekrasno mjesto i rodni grad mnogih naših zaposlenika. I mi smo dio ove zajednice i želimo doprinijeti čišćem i urednijem gradu Karlovcu. Započeli smo ovu akciju prošle godine u listopadu, kada smo očistili dio šume i divlje odlagalište na Strmcu, a ove godine smo odlučili očistiti rijeku. Dobra je stvar što vidim da ova akcija zaista raste i to je najvažnije, rekao je predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher.

Karlovačka pivovara je prepoznala važnost korporativnog volontiranja i na taj način može biti svijetli primjer drugim gospodarskim subjektima u gradu Karlovcu, i nadamo se da će ova akcija rasti, rekao je Denis Frančišković ispred udruge Eko Pan.

U današnjoj je akciji očišćena desna obala rijeke Kupe od Veslačkog kluba na Dubovcu, do mjesta paljenja krijesa na Gazi te lijeva obala od mosta grada Alessandrije, do mjesta paljenja krijesa na Gazi. U akciji čišćenja pronađeni su predmeti i glomazni otpad kojem zaista nije mjesto u prirodi i apeliramo na građane da to više ne čine, jer takav otpad mogu i besplatno odlagati na odlagalištu Ilovac, naglasio je Denis Frančišković.