Vesna Hajsan Dolinar na čelu općinskog vijeća Žakanje

KARLOVAC – HDZ-ova Vesna Hajsan Dolinar nova je predsjednica Općinskog vijeća općine Žakanje. Na toj je poziciji zamijenila Zlatka Bućana, a izabrana je jednoglasno. Za njezina dva zamjenika izabrani su Mario Kohanić i Zlatko Kožar. Odlučeno je tako na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici.

Kao jedini kanditat za načelnika općine Žakanje nositelj liste HDZ-HSS Nikola Sopčić još je u prvom krugu lokalnih izbora izabran za prvog čovjeka općine i to sa 68,53 posto glasova. Na čelnoj pozicije ostaje još četiri godine. Obećao je korektnu suradnju, kao što je bila i dosad.

– To uključuje popunjavanje poduzetničke zone i stvaranje klime za otvaranje radnih mjesta što je ovdje trenutno problem broj jedan. Jasno je da ćemo nastaviti i s razvojem komunalne infrastrukture što je osnovni posao općine kao jedinice lokalne samouprave, zaključuje Sopčić. Nova predsjednica općinskog vijeća, ujedno ravnateljica Osnovne škole Žakanje također je svojim kolegama vijećnicima zaželjela nastavak dobre suradnje.