Smotra vatrogasaca i vatrogasne tehnike pokazala nedostatak opreme u Bosiljevu

BOSILJEVO – Tri dobrovoljna vatrogasna društva s područja općine Bosiljevo, Grabrk, Prikuplje i Bosiljevo, organizirala su smotru vatrogasaca i vatrogasne tehnike. Zajedno posjeduju 7 vatrogasnih vozila, od čega su samo 2 navalna, odnosno vozila za gašenje požara, što nije zadovoljavajuće, kazao je zapovjednik Područne vatrogasne zajednice Duge Rese i Bosiljeva, Miro Mamić.

Nedostaje i operativaca kojih ovo područje prema procjeni treba imati 40, a njih je 21 i nemaju svi potrebnu osobnu zaštitnu opremu, napominje Mamić te nadodaje kako je to rezultat većinom nedovoljne brige dosadašnjeg vodstva Vatrogasne zajednice Karlovačke županije. Također se nada da će nakon skupštine koja će biti održana u utorak, doći do potrebne promjene u vodstvu koje će više voditi računa o opremi koja nedostaje dobrovoljnom sistemu.

Općine su prema zakonu dužne izdvajati 5 posto općinskog proračuna za potrebe vatrogastva. U Bosiljevu je to 60 do 70 tisuća kuna, što nije dovoljno za sve što vatrogastvu treba, kazao je novi načelnik općine Bosiljevo Josip Kasun te nadodao kako valja spomenuti činjenicu da prošle godine, dio tih sredstava nije isplaćen. Načelnik je obećao da će općina od sada što je više moguće, pomoći dobrovoljnom vatrogastvu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/grabrk_smotra/*{/rokbox}