Mihaljević: Vodosprema stara 133 godine dio je baštine na kojoj ćemo temeljiti turizam

CAREVO POLJE – Mještani Carevog Polja na području općine Josipdol svake godine u ovo doba uređuju vodospremu koja datira još iz 1880. godine. O njoj nema puno pisanih tragova, stoga se samo može zaključiti da je sagrađena za vrijeme francuske vladavine, a dokaz je da je vodovod na ovom području postojao još prije 133 godine, kazao nam je predsjednik općinskog vijeća Zdravko Jandrlić.

Kako se nalazi na teže prohodnom terenu, mještani su danas krenuli s radovima – kosili su travu oko vodospreme i uređivali okoliš. Jospidski kraj bogat je ovakvim povijesnim obilježjima,tako je općina osnovala Turističku zajednicu kako bi upravo na ovakvim vrijednim povijesnim primjercima, temeljila daljnji razvoj turizma, istiće općinski načelnik Zlatko Mihaljević.

Iako se zasada u vodospremi bistra izvorska voda samo skuplja, tendencija je da se očiste začepljene cijevi pa da kao nekada, s ovog izvora, voda ipak poteče. Uredit će se i šetnice te biciklističke staze kako bi privukli što više turista koji će uživati u prekrasnoj prirodi Josipdola, zaključio je Mihaljević.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vodosprema_carevo_polje/*{/rokbox}