web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Maradin: Pristiglo je više od 4000 zahtjeva za legalizaciju, stranke molimo za strpljenje

KARLOVAC / KARLOVAČKA ŽUPANIJA – Rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata je 30. lipnja, a do sada je u Upravni odjel za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Karlovačke županije pristiglo više od 4000 zahtjeva. Do kraja ovog mjeseca očekuje se još 1000 zahtjeva.

Podsjetimo još jednom, legalizirati se mora svaka bespravno sagrađena zgrada na kojoj su do 21. lipnja 2011. godine izvedeni najmanje grubi konstruktivni radovi, te je građevina vidljiva na digitalnoj ortofoto karti izrađenoj temeljem snimanja tog datuma. Gužve su velike, kaže pročelnik Upravnog odjela Marinko Maradin, te dodaje kako se nada da broj zahtjeva ipak neće premašiti 5000.

Činjenica je da se rješavaju slučajevi koji datiraju i više od 10 godina unatrag, te stoga iz ovog odjela ljude mole za strpljenje.

10 % do sada zaprimljenih zahtjeva je riješeno, no poslovi sada stoje, jer se predmeti samo zaprimaju, u radnom danu primi se i do 100 zahtjeva, a rješavaju se samo goruće situacije, odnosno predmeti koji vežu i neku novu gradnju. Po broju zahtjeva prednjači Ogulin u kojem je zaprimljena polovica svih zahtjeva – odnosno njih 2000.

No, u ovom odjelu najviše posla tek očekuju, jer kako je to običaj u našem narodu, najviše zahtjeva očekuje se krajem roka za legalizaciju, podsjetimo 30. lipanj je zadnji dan kada možete dostaviti svoje zahtjeve.

Na internet stranici Karlovačke županije možete pronaći sve upute vezane uz legalizaciju. Također, sam postupak legalizacije, od predaje zahtjeva do donošenja rješenja o izvedenom stanju kao i postupke koji slijede nakon izdavanja rješenja, mogu se pronaći i na internetskoj stranici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.