web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ljeto opet počinje uz Ivanjski krijes

KARLOVAC – Tradicionalna manifestacija Ivanjski krijes najavljena je na konferenciji za novinare. Ivanjski krijes održat će se 23. lipnja na obalama rijeke Kupe u Karlovcu.

Direktorica turističke zajednice grada Karlovca Tihana Bakarić istaknula je da Ivanjski krijes ima dugu tradiciju i važan je dio za kulturne baštine grada: ”Ivanjski krijes najdugovječnija je karlovačka manifestacija. Radi se o tradiciji koja seže još u 18. stoljeće, te smo izrazito ponosni što doprinosimo, zajedno s gradskim četvrtima Banijom i Gazom, očuvanju ove gradske tradicije. Svake godine trudimo se unaprijediti i osvježiti program zanimljivim sadržajima, pa tako ove godine s ponosom predstavljamo i međunarodne goste, dobro poznate Karlovčanima – irsku skupinu The Cannons. Za sve ljubitelje uličnog performansa bit će tu i Dubovački streličari, udruga Contessa, žongleri i ulični zabavljači udruge Artistika, vatromet i još poneka iznenađenja. Za zagrijavanje i dobru atmosferu pobrinut će se domaće snage Chocolate Nipples. Zahvaljujemo ovim putem Karlovačkoj pivovari koja nas podržava već jubilarnu 5. godinu i pozivamo sve da nam se pridruže 23. lipnja na obalama Kupe.”

Predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher istaknuo je da je pozitivan doprinos lokalnoj zajednici jedan od glavnih stupova korporativne društvene odgovornosti Karlovačke pivovare: ”Karlovačka pivovara prepoznala je važnost Ivanjskog krijesa za Karlovac i njegove građane i ponosni smo što smo petu godinu zaredom generalni sponzor. Ovaj događaj ima tradicijsku vrijednost ali i turistički potencijal stoga itekako može doprinijeti turističkom razvoju Karlovca. Želimo da Karlovac i Karlovačka županija budu još ugodnija mjesta za život građana”, rekao je Alexander Gerschbacher te dodao: ”Karlovačko je tijekom godina postalo sastavni dio Ivanjskog krijesa i ponosni smo što je naše pivo službeno pivo manifestacije. Nadamo se da će odrasli posjetitelji u njemu uživati. No pozivam ih da u Karlovačkom uživaju odgovorno.” Tradicionalno, program Ivanjskog krijesa bit će kombinacija sporta, zabave i glazbe.