Tajnik gradske Vatrogasne zajednice Davorin Vrbanić s lažnom diplomom radio 21 godinu!

KARLOVAC – Jedna lažna diploma i to ona tajnika Vatrogasne zajednice grada Karlovca, Davorina Vrbanića, rezultat je revizije diploma gradske Vatrogasne zajednice. Riječ je o nastavku provjere diploma zaposlenika u tvrtkama i ustanovama koje se financiraju iz gradskog proračuna.

Naime Vrbanić je radio kao tajnik zajednice od 1992. godine na temelju diplome o stečenoj višoj stručnoj spremi 1986. godine, na Višoj ekonomskoj školi u Beogradu. Zanimljivo je da je stari predsjednik zajednice Dragutin Rendulić kada je grad zatražio provjeru, potpisao da su diplome dvoje zaposlenika pravovaljane i to očito bez provjere. Vrbanić je nakon što je stiglo negativno rješenje o pravovaljanosti njegove diplome, podnio pismenu ostavku na svoje radno mjesto.

Sadašnji predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Željko Šafar kazao je da još ne znaju hoće li biti kakvih tužbi, već će o tome odlučiti na sjednici zajednice. Materijalna šteta koja je učinjena još nije poznata, no ona moralna sigurno je nanesena, zato smo i sazvali ovu konferenciju dan nakon što smo dobili negativno rješenje upravo kako bi skinuli mrlju s vatrogastva, a isto tako ne želimo kontinuitet zataškavanja stanja u Vatrogasnoj zajednici Grada Karlovca, istaknuo je Šafar.

Također je nadodao kako su nakon izborne skupštine s promjenom vodstva zajednice, formirane nove komisije, a jedna takva je ona za vatrogasnu tehniku i opremu koja kreće u obilazak svih 25 članica zajednice kako bi utvrdila točno stanje opremljenosti posebice Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Pokrenut je i postupak legalizacije vatrogasnih domova koji iziskuje velika financijska sredstva, a kojih je inače u dobrovoljnom vatrogastvu malo. Tako je predsjednik Šafar kazao kako će gradska zajednica, sukladno svojim mogućnostima pomoći što više može da se legalizacija svih domova obavi.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/diploma_vrbanic/*{/rokbox}