U Generalskom Stolu bez oporbenog potpredsjednika Vijeća

GENERALSKI STOL – Na konstituirajućoj sjednici općine Generalski stol, nije izabran drugi potpredsjednik općinskog vijeća. Naime oporbeni kandidat Neven Katić nije uspio pridobiti povjerenje većine vijećnika. Tako će općina dobiti drugog potpredsjednika na prvoj idućoj sjednici.

Kandidaturu predstavnika koalicije HSP AS – HSS Nevena Katića najprije je odbila komisija za izbor i imenovanje,a zatim i članovi općinskog vijeća. Pet vijećnika bilo je za Katića kao potpredsjednika, šest protiv i jedan suzdržan, dok jedan vijećnik nije prisustvovao današnjoj konstituirajućoj sjednici.

Podsjetimo već nakon prvog kruga izbora u ovoj općini javili su se problemi, naime tada je upravo Neven Katić uložio prigovor na izbore za načelnika jer na glasačkim listićima nije bilo navedeno da je Katić član koalicije HSS – HSP AS, već je samo pisalo ime HSP AS. Čini se kako će se saga u Generalskom nastaviti, iako novoizabrani načelnik Alen Halar smatra da problema neće biti.

Za predsjednika Vijeća izabran je dosadašnji načelnik općine Ivan Škrtić,a za njegovu prvu zamjenicu Zdenka Barišić Marčac, a oporba će priliku za svog novog kandidata za mjesto potpredsjednika vijeća dobiti uskoro – na prvoj sljedećoj sjednici. Hoće li to opet biti Katić, vidjet ćemo.

 

neven_katic

 

Prisegnuli su da će štititi interese mještana Generalskog Stola, a hoće li to značiti da će zanemariti stranačke interese vidjet ćemo uskoro.