U Tounju svi vijećnici ujedinjeni protiv Nezavisne liste Ivice Sopeka

TOUNJ – Konstituirajuća sjednica u općini Tounj nije prošla bez razmirica. Nakon što je s nezavisne liste Ivice Sopeka za predsjednika vijeća predložen Nikola Katić, oporbeni vijećnici kandidirali su HDZ-ovog Gorana Capana koji je i izabran sa 7 glasova za.

Čini se kako će u općini Tounj ovaj mandat vijeća biti zanimljiv. Iako su članovi nezavisne liste Ivice Sopeka komentirali kako je njihovo pravo kandidirati predsjednika općinskog vijeća, svi ostali odlučili su kako to neće biti tako lako. Naime kandidat HDZ-a Goran Capan pridobio je povjerenje svih ostalih vijećnika – osim njegovih HDZ-ovaca za njega su glasali HSS-ovci, te HSP-ovci, iako u ovoj općini nije bilo predizborne koalicije. Ovakva situacija nije usrećila novog – starog načelnika Sopeka.

 

ivica_sopek

 

HDZ-ovci pak ne vide u čemu je problem i smatraju kako je ovo najbolje rješenje za Tounj i Tounjce, jer prema njima izbori nisu imali pobjednika, niti jedan kandidat nije osvojio većinu glasova od 51%, podsjetimo Sopek je pobjedio osvojivši 32,02 % glasova. HSP-ovci i HSS-ovci također smatraju da će suradnja biti moguća.

Koliko će uspješno surađivati nezavisni načelnik Sopek i HDZ-ov predsjednik Vijeća Capan, te njegov zamjenik, također iz redova ove stranke Nikola Fumić, vidjet ćemo, no svi tvrde kako im je Tounj na prvom mjestu, pa postoji nada da će djelovati na dobrobit svih mještana, bez obzira na stranačku pripadnost.