KABA

U petak starta osmi Nepokoreni grad – organizatori ponovno pripremili bogat program

KARLOVAC – Osmu godinu za redom, u organizaciji Udruge za kreativni razvoj Domaći, Karlovac će na devet dana biti središte nezavisne kulture i ulične umjetnosti. Riječ je o manifestaciji Nepokoreni Grad, koja uz različite vidove urbane umjetnosti posjetiteljima nudi i radionice, tribine i okrugle stolove na teme bliske civilnom društvu i mladima.

Festival će 14. lipnja tradicionalno otvoriti izložba fotografija “Nepokoreni Grad 2013”, a slijedit će niz događanja na lokacijama diljem grada, od promenade do Tijesne ulice ili kafića.

Od performansa publika će moći vidjeti “Vodni rat” DB Indoša i Tanje Vrvilo, predstavu “Kud i kamo” pulskog teatra Go Go Writers, te novi uradak performing grupe KAMP. Umjetnički dio festivala upotpunit će umjetničke instalacije “Silence” autorice Tamare Lazarević i “Sve je unutra” karlovačkog autora Ranka Ajdinovića.

Filmske projekcije održavat će se na Promenadi, a publika će uz izbor filmova pristiglih na festival moći pogledati i izbor kratkih filmova koji tematiziraju položaj žena u modernom društvu (u suradnji s K-Zonom) te film Ekoterorista (u suradnji s udrugom Eko PAN).

Glazbeni dio ugostit će Sonju Agatu Bišćan koja će uz klavirsku pratnju predstaviti autorske pjesme blues, soul i jazz izričaja, program elektroničke glazbe Tehnokracija 02 gdje će nastupiti Dots, Ontal i Boris Noiz, te večer hardcore punk glazbe Samo ljuto #3. Do sad su nastup potvrdili Wardakhin (Vukovar), Hazarder (Zagreb/Beograd), Hesperian Death Horse (Zagreb), Spartan (Slavonski Brod), Opaki jahači vatrenih riffova (Karlovac), Jaded Hope (Zagreb/Karlovac) i Growing Rats (Krško). Održat će se i Hand made izložba, Sajam rabljenih knjiga, stripova i magazina, radionice “Urbanistička početnica 001” i “Kad trema stisne powerpoint spašava”, javna tribina “Futurologija: javni prostor kao utopija” te predstavljanje knjige i debata “Grad postkapitalizma”.