web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Više od 200 mališana posjetilo Kinoklub Karlovac povodom Dana otvorenih vrata udruga

KARLOVAC – Kinoklub Karlovac je i danas otvorio svoja vrata najmlađima, povodom obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Prema riječima Igora Vidačaka, ravnatelja Ureda “cilj manifestacije koja se širom Hrvatske održava od 12. do 15. lipnja je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj”. Na samom pragu ulaska u Europsku uniju te u Europskoj godini građana, ovo je i više nego zanimljiva manifestacija.

Mikrokino Gimnazije Karlovac i ostatak prostora u kojemu djeluje Kinoklub jutros je posjetilo više od 200 mališana iz Dječjeg vrtića Karlovac (podružnice Grabrik, Ledo te Novi centar) te učenici Osnovne škole Grabrik. Tražeći mjesto više te se udobno smjestivši i na jastucima na podu, gotovo kao u kućnoj atmosferi, mališani su gledali animirane filmove čiji autori su upravo članovi Kinokluba.

– Djeca su bila i više nego oduševljena animiranim filmovima koje smo im prikazali, zajednički smo ih komentirali, imali su različita pitanja i bilo je ovo jedno vrlo interaktivno i poučno jutro. Pokazali smo im kako se kreativno mogu izražavati kroz animaciju te objasnili neke od tehnika koje se koriste pri animiranju. Zahvaljujemo tetama i učiteljicama koje su odvojile vremena za jedno drugačije jutro, a reakcije djece su najbolje pokazale koliko im se svidio ovaj posjet, izjavila je Ksenija Sanković, voditeljica Kinokluba. Rad na animiranim filmovima je samo mali dio radnog opusa Kinokluba, a zasigurno će jednoga dana pojedinci koji su danas bili u publici i sami postati članovi Kinokluba.

Osim današnje projekcije, u subotu će se održati radionica Aktivni građani, prema modelu istoimenog projekta British Councila, kada će mladi moći naučiti nešto više o aktivizmu mladih, tehnikama zagovaranja, odnosima u zajednici i kako donositi promjene u svojoj okolini. Radionica počinje u 10 sati, a svi zainteresirani za ove teme mogu se priključiti.