web karijera 1160*120
web struka 1160*120

DVD-u Koritinja stiglo vozilo – donacija DVD-a Samobor

KORITINJA – Za Dobrovoljno vatrogasno društvo Koritinja blagdan nebeskog zaštitnika svetog Antuna Padovanskog, bio je značajan zbog toga što su dobili vatrogasno vozilo. Svečanost je započela postrojavanjem kod vatrogasnog doma DVD-a Koritinja i mimohodom do kapele sv. Antuna gdje je služena misa, a koju je predvodio vlč. Franjo Ćuk, dekan Pokupsko-vukomeričkog dekanata.

DVD Koritinja postoji 61 godinu, a posljednje 3 nemaju vozilo. Naime još uvijek se u prostorijama nalazi vozilo koje nije ispravno, a operativci su tako na intervencije išli zajedno sa susjednim društvima. Razmišljanja starog vodstva gradske Vatrogasne zajednice bila su takva da su planirali nabavljati stara vozila od drugih društava, na što vodstvo DVD-a Koritinja nije pristajalo, kazao je tajnik društva Darko Žeger.

Tako su putem oglasa na internetu vidjeli da DVD Samobor prodaje svoju cisternu iz 1984. godine. Da vatrogasci imaju veliko srce, dokaz je to što su Samoborci ipak odlučili vozilo donirati, a ono je već u ožujku stiglo u Koritinju.

Budući da ga je trebalo urediti, to su napravili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca, a dobrovoljci iz Koritinje pobrinut će se za još preostalu nabavu. Cisterna je DVD-u Koritinja potrebna sukladno Zakonskim odredbama, ali i Planu zaštite od požara za grad Karlovac, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Karlovca, Željko Šafar.

Osim zahvale karlovačkim profesionalnim vatrogascima, predsjednik DVD-a Koritinje Damir Vukić, zahvalio se i predsjedniku DVD-a Samobor Vladimiru Dominu na donaciji, uručivši mu novo malo vozilo kako im ne bi nedostajalo ono koje su poklonili Koritinji.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dvd_koritinja_vozilo/*{/rokbox}