cacib2

Kreće educiranje poduzetnika – kako putem interneta povećati konkurentnost

ZAGREB – Razvojna agencija Karlovačke županije potpisala je Ugovor o provedbi projekta ”e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”. Temeljem natječaja odabrano je 10 poduzetničkih potpornih institucija u Republici Hrvatskoj koje će osim dodatnih znanja i vještina dobiti informatičku opremu u ukupnoj vrijednosti od 500.000 eura za pomoć u razvoju e-poslovanja u njihovim sredinama. Očekuje se kako će ukupna vrijednost iznositi oko 10 milijuna kuna.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA IIIC Regionalna konkurentnost i Vlade RH, traje 22 mjeseca od siječnja ove do studenog 2014. godine, a glavni partner projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta RH.

Ministarstvo će nastaviti s pružanjem podrške razvoja e-poslovanja u Hrvatskoj što će izravno utjecati na smanjenje troškova i povećanje efikasnosti tvrtki, rekao je prilikom potpisivanja ugovora ministar Gordan Maras.

Koliko je e-poslovanje važno za poslovanje tvrtki, najbolje govori podatak Europske komisije kako je od 1995. do danas produktivnost tvrtki u Europi porasla 50 posto zahvaljujući rastu ICT sektora.

Moć interneta je velika i mi kao potrošači smo tek dirnuli vrh ledene sante. Uvjeren sam kako će ovaj projekt pomoći hrvatskim poduzetnicima da postanu konkurentniji i efikasniji na europskom tržištu, kazao je voditelj projekta e-Poslovanje Leszek Jakubowski.

Iz Karle poručuju kako je sada pred njima da posao odrade kako treba i nastave sa daljnjim prijavama na programe sa željom da što više ojačaju našu Karlovačku županiju i pomognu jedinicama lokalne samouprave da se dobro pozicioniraju u Hrvatskoj i Europskoj Uniji.