Krajnji rok za legalizaciju 30. lipanj, gužve sve veće

KARLOVAC – Bliži se krajnji rok za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, 30. lipanj. Do sada je u Karlovačkoj gradskoj upravi zaprimljeno 4500 zahtjeva, a većina, više od 2600 stigla ih je u posljednjih mjesec dana.

Gužve koje se posljednjih nekoliko dana stvaraju u prostorima Gradske uprave nisu potrebne, uvjerava nas pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Vesna Ribar, koja kaže kako nije potreban dolazak jer sve se može riješiti – poštom. 26., 27., te 28. lipnja vrata Gradske uprave biti će otvorena do 18 sati, dok će u subotu 29. lipnja službenici zaprimati zahtjeve za legalizaciju od 8 do 13 sati.

Kao što smo već rekli, velika većina zahtjeva pristiže u zadnji čas, no jedan dio onih koji su zahtjev poslali na vrijeme već je riješen. Zahtjevi se rješavaju prema datumu predaje, samo posebni slučajevi imati će određenu prednost, a za sada na rješavanju zahtjeva radi dovoljan broj ljudi, no Ribar još jednom poziva ljude na strpljenje, te da ne stvaraju nepotrebne gužve.

Čini se kako se i u slučaju legalizacije onima koji su čekali zadnji tren čekanje obija o glavu, a prema svemu sudeći produljenja roka za predaju zahtjeva neće biti, stoga požurite, dovoljno je da zahtjev za legalizaciju i biljege u vrijednosti od 70 kuna sa imenom i prezimenom, poštom pošaljete na nadležni ured.