cacib1

Na vidiku treće izdanje Riječnog kina

KARLOVAC – Od trećeg izdanja Riječnog kina uz Karlovačko dijeli nas svega tri tjedna. Organizator ovog jedinstvenog open-air projekta Kinoklub Karlovac i ove je godine svojim sugrađanima i ostalim putnicima namjernicima priredio brojna iznenađenja.
Prije svega, Riječno kino ove godine traje čak šest vikenda, od 14. srpnja do 18. kolovoza.

I više nego ambiciozan organizacijski skok na tragu je prvotne ideje o ljetnom kinu tijekom cijele sezone kupanja na Foginovom. Osim trajanja, organizatori su obogatili sadržaj sa 13 filmskih naslova, četiri kazališne predstave, nastupom karlovačkih bendova te popratnim zabavnim sadržajem poput utrke na luftićima.

Riječno kino započinje 14. srpnja svojim lajtmotivima: luftićima i pivom. U 18 sati mali i veliki kupači moći će sudjelovati na utrci na luftićima, dok je u 21.30 na rasporedu napeti triler koji prati otmicu pivskog magnata Alfreda Heinekena. Film je snimljen prema istinitom događaju. Večer zaključuje karlovački bend Dado i kajdanke.

Ganster te voli – komični dokumentarac na rasporedu je 19. srpnja.U Karlovac stiže i ekipa filma koja će uoči projekcije u 20 sati porazgovarati sa svim zainteresiranima.
U 21 sat i 30 minuta 20. srpnja prikazuje se Sedam psihopata- crna komedija s prilično bizarnom radnjom i neočekivanim obratima: priča je to o scenaristu bez nadahnuća, kojeg utjelovljuje Colin Farrel. Nakon filma pozornicu preuzimaju mladi karlovački glazbenici.
Dan nakon, dakle 21. srpnja Foginovo kupalište postaje i kazališna pozornica. U 20 sati na repertoaru je predstava za djecu Gradskog kazališta Zorin dom. Riječ je o prvoj profesionalnoj lutkarskoj predstavi nastaloj u karlovačkom kazalištu još 1956. godine, a u svim dosadašnjim izvedbama oduševila je mališane, ali i starije. Predstava govori o prijateljstvu koje ne poznaje granice, razlike i jezike. Predstava nosi naslov Najbolji prijatelji.
Svaki petak Riječno kino za svoju vjernu publiku organizira svojevrsni pretprogram u vidu radionica, razgovora ili tribina i to sve u suradnji s karlovačkim udrugama. U petak 26. srpnja na programu u 20 sati je radionica plesa u organizaciji udruge F.R.E.E. Dance, a u 21.30 na repertoaru je film Histerija.
Subota, 27. srpnja u 20 sati rezervirana je za turnir u playstationu.

Nakon turnira u 21 sat i 30 minuta karlovačka publika moći će se upoznati s Hitchcockom. Glumi ga briljantni Anthony Hopkins, a radnja se odvija za vrijeme snimanja filma Psiho. Uloga vrišteće djevojke pod tušem pripala je Scarlett Johansson.

Posljednju srpanjsku nedjelju Riječno kino zaključuje predstavom mladih studenata glume i lutkarstva. Osječki studenti će najmlađe Karlovčane upoznati s ružnim zvonarem i izopćenom cigankom koji nas uče nas kako prava ljepota dolazi iznutra. Naravno, riječ je o predstavi Zvonar crkve Notre – Dame.
Ovo je samo polovica programa. Brojna iznenađenja (a i poneki spektakl) karlovačku publiku očekuju u kolovozu. Za detaljnije informacije posjetite FB stranicu: WWW.FACEBOOK.COM/RIJECNO.KINO