web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Spustom niz Kupu, biciklijadom, koncertom na granici sa Slovenijom dočekuje se ulazak u EU!

RIBNIK/JUROVSKI BROD – U Karlovačkoj županiji bit će svečano obilježavanje ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Obilježavanje počinje u Ribniku, a nastavlja se u Jurovskom Brodu. Za sve vas koji želite obilježiti ulazak naše zemlje u europsku obitelj, donosimo vam cijeli program.

Tako u nedjelju 30. lipnja u 12 sati počinje gospel koncert ljubljanskog zbora ”Bee Gessus” u crkvi Sv. Ilije u Ribniku.

U 13 sati počinje okupljanje sudionika spusta čamcima Kupom koji kreće u 14 sati od Pravutine do Jurovskog Broda gdje je u 17 sati organizirano predstavljanje županijske turističke i kulturne ponude uz glazbu Rečičkih sokola.

U 18 sati kreće mimohod zastava članica EU, ali i Hrvatske kojoj će biti upućen i pozdrav dobrodošlice. Zatim će uslijediti otvorenje izložbe fotografija Karlovačke županije u organizaciji udruge Izvan fokusa, koncert KUD-ova Žakanje i Kamanje te ansambala iz susjedne Slovenije.

U 19 sati je mimohod motorista iz Slovenije i Hrvatske sa zastavama, a oko 23 sata dočekuju se maratonci iz Karlovca u kojem sudjeluje 6 djelatnika karlovačke Javne vatrogasne postrojbe.

Ono najvažnije počinje 15 minuta prije ponoći kada se susreću hrvatska i slovenska granična policija te uspostavljaju zajedničku graničnu kontrolu, a točno u ponoć uz vatromet i glazbeni program, Hrvatska postaje 28. članica Europske unije.

Posljednja aktivnost toga dana je start biciklista SD sv. Juraj iz Duge Rese te Kolesarskog društva Metlika koji pola sata nakon ponoći kreću prema Dugoj Resi.