web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Mladi imaju budućnost u svojim rukama

DUGA RESA – Dvije države – jedna budućnost ili na slovenskom Dve državi – ena prihodnost, naziv je projekta dvaju partnerskih organizacija, Savjeta mladih Grada Duge Rese i Mladinskog Centra BIT iz Črnomlja. Traje do rujna 2014. godine, a financira ga Europska unija sa 8 100 eura.

Cilj ovog projekta je povezati mlade da sudjeluju zajednički u EU projektima, prepoznati potrebe mladih u Dugoj Resi i Črnomlju te potaknuti ih na stvaranje bolje budućnosti.

Jedna od zadaća projekta je i prepoznati zajedničke probleme mladih oba grada i kroz radionice te izradu projekata potaknuti ih da riješe probleme. Najvrći od njih je nezaposlenost mladih, odnosno nedostatak radnih mjesta.

Možda neće uspjeti otvoriti 500 radnih mjesta, istiću, ali međusobnom suradnjom mladi će dobiti priliku sklopiti nova poznanstva, a možda se tako pronađe prilika za posao. Jer dvije države, pogotova sada kada je Hrvatska punopravna članica EU, imaju zajedničku budućnost.

Iako projekt ima dva partnera, ipak je otvoren za sve druge udruge Bele Krajine i Karlovačke županije. Jer uspjeh projekta ovisi isključivo od mladih koji svoju budućnost imaju u svojim rukama.