web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Završetak inicijative “Djeluj lokalno, misli globalno” udruge Zvono uz kupu

KARLOVAC – Jučer je završena inicijativa “Djeluj lokalno, misli globalno” koju je organizirala udruga Zvono uz Kupu u suradnji s partnerskim udrugama Creation iz Walesa i Kuresel Cevre Dernegi iz Turske, a uz potporu Mjesnih odbora Skakavac i Kablar. Projekt je ostvaren uz potporu Agencije za mobilnost i programe EU, a obuhvatio je zaštitu, promociju i edukaciju na ugroženim područjima prirodne baštine u sve tri države.

Tako su u Turskoj provedeni radovi na području Lisinia, u Walesu u mjestu Blaengarw te u Hrvatskoj na obali rijeke Kupe i lokalitetu Cret Banski Moravci.

Volonteri su stavili naglasak na komunikaciju i interakciju s lokalnom zajednicom u sve tri države. Tako su u Hrvatskoj ostvarene suradnje s Osnovnom školom Rečica, OŠ Skakavac, članovima Mjesnog odbora Skakavac, kao i svim ostalim zainteresiranima koji su pozivani na akcije i radionice tokom trajanja inicijative. Udruga je iz projekta darovala Skakavcu informativnu ploču s turističkim i edukativnim sadržajima o mjestu, području i lokalitetu Cret Banski Moravci. Ispod ploče se nalazi i putokaz koji upućuje sve zainteresirane na zaštićeni lokalitet. Tim činom simbolično je obilježen kraj projekta te želja zaštite i promocije Creta, od strane mještana i mladih ovoga kraja, te ostalih prirodnih bogatstava kraja.

zuk2