web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Priključite se stvaranju Strategije razvoja grada 2013. – 2020.

KARLOVAC – Grad Karlovac poziva građane da se uključe u stvaranje nove Strategije razvoja grada za razdoblje od idućih sedam godina.

Strategija razvoja Grada Karlovca je iznimno važan alat za upravljanje gradom, poručuju iz Gradske uprave. Njezini prioriteti i ciljevi moraju se uvažavati pri donošenju gradskog proračuna i investicijskih programa. Ona postaje i ključni ulazni programski dokument temeljem kojeg će Grad koristiti financijska sredstva iz Strukturnih i Kohezijskih fondova Europske unije pri provedbi odabranih programa i projekata u narednom financijskom razdoblju 2013. – 2020. godine. Grad Karlovac je pokrenuo postupak izrade Strategije razvoja krajem 2010. godine, te je ona od samog početka bila okrenuta javnosti i okupljanju svih dionika putem dijaloga s građanima, njihovim udrugama, poduzetnicima, političarima, stručnjacima i javnom upravom. Rad na izradi Strategije se odvijao putem prikupljanja informacija o stanju iz područja svih sektora, te velikog broja radionica, pri čemu se poseban naglasak stavljao na temeljna pitanja razvoja grada.

Svoje upite, prijedloge, ideje, projekte i primjedbe vezano uz Strategiju možete uputiti putem obrazaca i uputa koje možete pronaći na internetskim stranicama Grada. Rok za javnu raspravu je 15. rujan, a ovim putem u Gradu žele svim građanima omogućiti da aktivno sudjeluju u kreiranju Strategije razvoja Grada Karlovca.