Đački ljetni dani počeli u znaku šaha i Europske unije

KARLOVAC – Đački ljetni dani već tradicionalno održavaju se u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića. Ove godine pripremljen je bogat program za sve mališane koji žele praznike provesti na koristan i kreativan način. Trenutno su u tijeku radionica šaha i edukativno – kreativna radionica EU na dječji način.

Kroz osnovne informacije o Europskoj uniji djeca se upoznaju sa dijelom kulture i običaja zajednice kojoj pripadamo od 1. srpnja. Nakon radnog dijela djeca igraju društvene igre na temu europske unije, a 30 minuta svakog dana posvećeno je glazbi pojedine zemlje. Izložba nastalih radova biti će izložena već sljedećeg tjedna.

Radionicu šaha pohađa 27-ero mališana, dok ovog tjedna uče teoriju, te pomalo vježbaju, sljedeći tjedan je na rasporedu 11. po redu šahovski turnir na poklon gradu Karlovcu za rođendan.

Već sljedećeg tjedna na rasporedu je kreativna radionica Zavrzlame sa špagom, a do kraja ljeta mališane koji su praznike odlučili provesti u knjižnici očekuje čitav niz zanimljivih aktivnosti.

 

dacki_ljetni12013