Kunstbunker počinje večeras, novi grafit ispod željezničkog mosta gotov!

DUGA RESA – Dugoreški park Vila će od danas do subote živjeti u znaku urbane umjetnosti. Prva večer Kunstbunker festivala rezervirana je za poeziju pulskog pjesnika, kritičara i publicista Borisa Domagoja Biletića, a nakon toga slijedi nastup austrijskog jazz benda Chocolate Disaster.

Pet godina za redom Kunstbunker art i music festival u Dugu Resu dovodi dašak urbanog štiha, izuzetak nije ni ova godina, a sve je počelo još jučer kada je mlada francuska umjetnica sa adresom u Londonu Elisabeth Gibouin – Zabou počela raditi novi grafit preko puta prošlogodišnjeg, ispod željezničkog mosta u Dugoj Resi. Zašto je za svoj način izražavanja izabrala baš ovu vrstu umjetnosti i koliko je to zahtjevan posao podjelila je s nama.

Slikam već godinu dana, posao je zahtjevan, treba pripremiti dizajn, izrezati, iscrtati, a zatim bojati nekoliko sati, no kad je posao gotov užitak je vidjeti nastalo djelo.

Umjetnicu smo posjetili dok je djelo još bilo u nastajanju, a s nama je podijelila svoj dizajn.

Na ovom zidu biti će lik slavne francuske glumice Marion Gautier, oko njenog lika napravit ću prikladan dekor, sa kapljicama i nijansama plave boje. Biti će jako visoko, oko tri metra.


grafit_dresa

 

Mlada francuskinja kaže kako je se dojmio naš kraj, te će uskoro opet doći, ako ne prije, na sljedeći Kunstbunker.

Mislim da je ovo jako lijep kraj, ima puno zelenila i životno je. Ljudi su jako dragi, pokušali su razgovarati sa mnom, ali ih ja nažalost ne razumijem. Ovih dana je jako vruće! Mislim da je ovaj festival dobra ideja, da se donesu razne kulture i stvari pokrenu.

Kunstbunker završava u subotu, stoga požurite u Dugu Resu, još stignete vidjeti što sve nudi ovaj urbani art i music festival