web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U četvrtak otvorenje Interpretacijsko-turističkog centra u Rečici

REČICA – Za nekoliko će dana u Rečici biti otvoren Interpretacijsko-turistički centar Korablja i to zahvaljujući rečičkim aktivistima okupljenim u Društvu Zvono uz Kupu, Školskoj zadruzi Ivančice, Dječjem forumu udruge Društvo naša djeca, KUD-om Rečica i drugim lokalnim udrugama i podupirateljima.

Trenutno se tako uređuje 22 četvorna metra poslovnog prostora u centru Rečice na mjestu bivše pošte koji će biti oplemenjeni izložbenim i prodajnim predmetima koji karakteriziraju Rečicu i Pokuplje.

Najvažniji dio interpretacijskog centra predstavljat će izrađene interpretacijske table na temu Pokupskih kuća, grofa Janka Draškovića i njegovog dvorca u Rečici, žitnih lađa, rečičke narodne nošnje, slikara Ivana Benkovića te biskupa dr. Franje Salisa-Sevisa iz Zamršja. Trenutno se provodi prikupljanje i interpretacija izložbenih predmeta odnosno nalaza iz Kupe, etnografskih predmeta i prodajnih suvenira s motivima rečičke ruže, fosilnog hrasta, slika itd. koji će također biti izloženi u Centru, kaže nam Ana Prepolec Padežanin iz udruge Zvono uz Kupu.

Provedbu navedene incijative financijski su poduprijeli Grad Karlovac, Zaklada ZAMAH, Turistička zajednica Grada Karlovca i Mjesni odbor Rečica. Vrijednost projekta je oko 30 tisuća kuna.

Centar će u četvrtak, 11. srpnja, u 10 sati službeno otvoriti zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.