KABA

Petanjeku dva juniorska zlata

ZAGREB – Član SK “Duga Resa” ponovno je zabilježio odlične nastupe. Na državnom juniorskom prvenstvu održanom u subotu u Zagrebu, postao je prvakom u dvije discipline. Prvo zlato stiglo je u disciplini 50 m malokalibarska puška ležeći, drugo u trostavu MK puška 3×40.

Nakon kvalifikacija na 50 metara ležeći Dugorešanin je bio peti s 577 krugova, međutim u finalu je bio najbolji sa 206,2 kruga. Pola kruga manje imao je drugoplasirani Ivan Petričević iz Streljačke udruge “Mars” iz Belog Manastira. U trostavu Petanjek je u finale ušao zauzevši treće mjesto u kvalifikacijama s 1117 krugova. Novi naslov ugrabio je odličnim nastupom u finalu i 445,5 pogođena kruga. Drugoplasirani Marin Perina član Streljačkog društva “Dalmacijacement” iz Solina imao je 444,1 pogođeni krug.

Na istom natjecanju u kategoriji MK pištolj slobodnog izbora nastupilo je i dvoje članova SK “Policajac” iz Karlovca. To su Ivan Lorković i Matija Cindrić. Obojica su ušla u finale. U kvalifikacijama Cindrić je zauzeo peto mjesto (480) dok je Lorković bio osmi (472). U finalu Lorković je ispao u sedmoj eliminacijskoj rundi te je zauzeo četvrto mjesto s 133,3 kruga. Cindrić je ispao nakon treće runde sa 62,7 pogođena kruga i zauzeo je osmo mjesto.