Prodavači na tržnicama prekidaju štrajk; borbu nastavljaju pravnim putem

KARLOVAC/ZAGREB – Prodavači iz cijele zemlje, od Karlovca, Rijeke, Slavonije do Dalmacije okupili su se danas u Zagrebu kako bi Vladi, a posebno Ministarstvu financija još jednom poslali poruku kojom se protive fiskalizaciji. I dalje ponavljaju da nisu protiv poreza i rada po zakonu, ali ističu da će fiskalne blagajne dovesti do zatvaranja obrta. Prema procjenama organizatora, okupilo ih se više od 1.500, a policijska procjena je da ih je 600. Od toga 37 ih je bilo iz Karlovca, ispričao je direktor karlovačke Tržnice Niko Pervan, koji je kazao da prodavači prekidaju štrajk, a svoju borbu protiv fiskalizacije nastavljaju pravnim putem.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pervan_zagreb.mp3}

Ministarstvo financija neće odustati od uvođenja fiskalizacije na tržnicama. Ministar financija Slavko Linić ponovio je danas kako se obveza fiskalizacije odnosi na sve djelatnosti u kojima se prometuje gotovinom i ne vidi razloga zašto bi se od toga odustalo.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/linic_izuzetaka_nema.mp3}

Ministar Linić ne pristaje niti na tromjesečni moratorij za prilagodbu, što traže prodavači na tržnicama, jer je, kaže, od kraja prošle godine, kada je Zakon donesen bilo dovoljno vremena.