Ove godine 375 tisuća kuna za energetsku učinkovitost

KARLOVAC – Prošli tjedan objavljen je natječaj za sufinanciranje primjena mjera energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama, koji je raspisao grad Karlovac. Ove godine iz proračuna je izdvojeno 375 tisuća kuna za ove potrebe, a sljedeće godine iznos će biti povećan.

Ovo je četvrti u nizu tematskih natječaja korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti koji raspisuje grad, a ovaj put vezan je uz obiteljske kuće na području Karlovca. Natječaj završava 14. kolovoza u 15 sati, bez obzira na način dostave dokumentacije u Gradsko poglavarstvo.

Ovo je prvi dio projekta, koji se nastavlja u 2014. godini,a tada će biti osigurano milijun i 125 tisuća kuna za potrebe sufinanciranja mjera energetske učinkovitosti, valja istaknuti da se projekt provodi u suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Maksimalni iznos koji možete ostvariti pri djelu projekta koji se odnosi na toplinsku izolaciju je 37.500 kuna, dok kod izmjene stolarije maksimalno možetze dobiti 18.750 kuna.

Više podataka možete pronaći na internet stranici grada Karlovca.