web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Za sada u Općoj bolnici Karlovac zaliha krvi ima dovoljno

KARLOVAC – Ljetni mjeseci uobičajeno su doba godine kada se javlja najveća potreba za dodatnim dozama krvi, no za sada ova sezona prolazi bez problema, odnosno nisu zabilježeni neki veći nedostaci krvi u karlovačkom odjelu za transfuziologiju.

Ove godine ima manje prometnih nesreća, odnosno nesreće srećom nisu imale teže posljedice, ali i dobre su zalihe krvi u općoj bolnici Karlovac, kaže voditelj Odjela za transfuziologiju Vjeran Vuić.

Na ovom odjelu možete dobiti informacije o akcijama darivanja krvi, no krv više ne možete dati u bolnici. Naime preustrojem Službe za transfuzijsku medicinu, krv možete dati u Zagrebu u Petrovoj 3 svakog dana od 7 do 18 sati, subotom od 9 do 15, dok se u Karlovcu akcije organiziraju jednom do dva puta mjesečno. Sve informacije možete dobiti u karlovačkom Crvenom križu.

Neke krvne grupe ipak su tražene, u bilo koje doba godine. Radi se o negativnim krvnim grupama, tako da su darivatelji sa predznakom minus uvijek dobrodošli.

Ako bude potrebe, doze krvi mogu se posuditi iz obližnjih bolnica, tako da Vuić vjeruje kako će sezona ipak biti bez teškoća.